Evaluatie toch vooral een zaak van de lesgever

Evaluatie toch vooral een zaak van de lesgever

Posted by

Katrien:

“Voor evaluatie in het domein ‘Scholenproject’ is er een specifieke vakwerkgroep opgesteld. Evalueren in dit domein is niet evident omdat het niet te meten valt. De ouders die deelnemen worden niet beoordeeld, er zijn geen testen. Evalueren gebeurt op dit moment voornamelijk door bevraging, elke leraar doet dit op zijn eigen manier.

Voor andere domeinen en voor elke module zijn er testen voorzien, maar de interpretatie ervan of het al dan niet delibereren van cursisten gebeurt individueel. De testen worden opgemaakt door de domeinverantwoordelijken.

Voor mondelinge testen wordt er al eens beroep gedaan op elkaar om samen te testen. Zo is er ook een objectievere beoordeling aanwezig.”

Delen doet deugd ! - | evaluatie, meso
Tagged | , , ,