:: scheefdruk ::

scheefdruk is het do-it-yourself zeefdrukatelier van jeugdhuis sojo in kessel-lo. we zijn geen professioneel of commercieel zeefdrukatelier, wel een plek voor ongegeneerd creatief experimenteren met zeven, rakels en inkten.

scheefdruk zit onder het dak van STELPLAATS waar we op regelmatige momenten open atelier houden, workshops en cursussen organiseren voor beginnende zeefdrukkers. we gaan ook regelmatig mobiel voor workshops of evenementen buitenshuis.

scheefdruk draait volledig op vrijwilligers. ons hoofddoel: zoveel mogelijk jongeren/mensen besmetten met een passie voor zeefdruk.

scheef? omdat perfectie de vijand is van creativiteit? omdat recht zo… uhm… recht is? van ons mag er een hoek af! 😉

// meer lezen over scheefdruk //

:: kalender ::

omdat perfectie zoooooo saai is

:: atelier ::

scheefdruk is één van de creatieve projecten van jeugdhuis sojo in kessel-lo. we zijn geen permanente werkplaats: wie wil komen zeefdrukken moet daarvoor een afspraak maken, of langskomen op ons ‘open atelier’ dat één keer per 2 maanden doorgaat op woensdagavond.

scheefdruk is diy / druk-het-zelf : verwacht géén professionele zeefdrukkerij, wél veel zelf opgebouwde kennis en materialen die jou aan het zeefdrukken helpen.

wij helpen je op weg met zeven, rakels en inkten, helpen je met je ontwerpen op computer maar jij drukt zelf!

// meer lezen over de werking van het diy atelier //

 

:: scheefdruk mobiel ::

scheefdruk komt ook buiten.  we kunnen workshops op verplaatsing geven, of voor een leuke interactieve stand zorgen op evenementen, zowel binnen als buiten.

// workshop scheefdruk op verplaatsing //

zusje_2zusje_1tijdens een workshop scheefdruk tekenen de deelnemers een eigen of afgeprint ontwerp op stickerpapier, snijden dit uit en zeefdrukken het ter plekke op enkele stukken textiel (shirts, tote bags, …)

// scheefdruk op je event //

algemeen_720_021met scheefdruk bied je je bezoekers een interactieve doe-het-zelf-ervaring aan die hen bovendien een leuk aandenken aan je event mee naar huis geeft. bezoekers kunnen kiezen uit een aantal ontwerpen en dit ter plekke op een shirt of ander stuk textiel (laten) drukken.

// meer lezen over scheefdruk on the road //

 

:: workshops & cursussen ::

het mag duidelijk zijn: wij zijn behoorlijk in de ban van zeefdruk als techniek voor creatieve doe-dingen! en we willen de scheefdrukmicrobe graag verspreiden door jong en oud te laten kennismaken met deze techniek.

daarom organiseren we binnen Sojo zelf regelmatig workshops of wat langere cursussen om jongeren in te wijden in de wondere wereld van het zeefdrukken. verenigingen, scholen of andere organisaties kunnen ons echter ook contacteren voor een aanbod op maat, bij Sojo of in eigen huis.

// een overzicht van ons aanbod //

 

:: contact ::